Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dovolil bych si doplnit a upřesnit.

K ranní špičce: Ta v centru Tokia vrcholí mezi půl osmou a devátou, protože většina firem začíná právě v devět. Píšete, že jste byla na trhu už v osm, takže bych řekl, že jste tu pravou špičku minula. Chcete-li ji zažít, projeďte se kolem osmé po JR Chuo, Saikyo, ale třeba i Yamanote lince a pochopíte. Ono je to tu celé oproti Česku časově posunuté.

"Záchody jsou zdarma", to ano, ale raději se neptejte, jak velkou platíme rezidenční daň, aby zdarma být mohly. Ale rozhodně si nestěžuju! A desinfekce? Tak možná v obchoďáku, nebo na turistických místech. Většinou tam není ani mýdlo a ručníček si každý nosí vlastní.

"Lidé působí smutně": Většina Japonců s klasickým kancelářských zaměstnáním je chronicky nevyspalá. Pět hodin spánku je považováno za luxus. Taky byste působila smutně.

"Umí skvěle fungovat v davu": Jak kdy. Spíš chodí s očima přilepenýma na smartphone a nevnímají okolí, jdou jen mechanicky s davem. Navíc mají tendenci rovnoměrně zaplnit a zablokovat jakoukoliv chodbu. Pokud spěcháte, je to utrpení. Navíc se tu nikdo neobtěžuje chodit jen po jedné straně, takže se oba směry různě mísí a sem tam do sebe narážejí. Na nádražích jsou směrové šipky, ale na každém je to jinak, takže v tom má každý hokej.

Nenechte se odradit mou kritikou, Japonsko je má srdcová záležitost, je to hrozně zajímavá země se spousty pozitiv a sociálních jistot. Leč trpí i nedostatky, a to dost podstatnými. Těch si ale většina turistů bohužel nevšimne.

A sakury pokvetou za měsíc, tak ještě chvíli pobuďte! Teď kvetou asi nějaké rané odrůdy a švestky - ume.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za reakci. Rozhodně se s Vámi nechci nijak přít, jen popisuji své pocity a zkušenosti. Po Tokiu jsme se pohybovali všude možně v různých hodinách a prostě jsme asi měli štěstí. A jak jsem psala i záchody v zapadlém parku měly desinfekci a ručníky. Stejně tak jsem si nikdy nevšimla, že by se lidé "motali" a překáželi (to dělali jen zmatení turisté s mapami), právě naopak, každý chodil po správné straně přesně podle šipek. Proto jsem to také zdůraznila a napsala o tom. A ano, sakury samozřejmě pokvetou za měsíc, kdybyste si přečetl předchozí příspěvky, tak víte, že svůj blog píšu s ročním zpožděním ;-)

0 0
možnosti

Moc bezva čtení. I když je z toho jednomu trochu smutno...Mají patrně jiný vztah k věcem, a jiné návyky.

Holt jiný kraj, jiný mrav.

Díky!

1 0
možnosti
Foto

I jen krátkodobý turistický pobyt v Japonsku člověka navždy změní.

Gratuluji!

1 0
možnosti

Zdravé jídlo...nadprůměrné výkony,to je Japonsko..jen škoda,že se tam v tomto životě již nepodívám, tak snad v příštím životě. Karma za pěkný začátek nedělního dne, ikdyž můj oběd nelze bohužel srovnat ;-D;-D;-DRv

1 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 707x
Jsem zdravotní laborantka, tato práce mě sice baví, ale daleko radši se věnuji focení. Velice toužím po tom stát se skutečnou fotografkou. Navštívila jsem spoustu zajímavých míst a ráda bych se s ostatními podělila o své postřehy ale hlavně o fotografie. Další mojí velkou láskou je dobré jídlo, ráda zkouším nové věci a nebojím se experimentovat.

Mou další tvorbu můžete najít zde: http://www.flickr.com/photos/veronikajanu/
https://www.facebook.com/veronikajanu.photograpy
http://www.veronikajanu.cz/

Seznam rubrik