Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Popis hezký fotky krásné, gratuluji, ale opět se nemůžu než nepozastavit nad jednou radou ohledně JR Passů.

JR Pass se v okolí Tokia nevyplatí. Třeba čtrnáctidenní stojí 46 390 jenů, to je 3 314 jenů na den. Jedna jízdenka po lince Jamanote (Yamanote) stojí od 133 jenů. Prostě tolik neprojezdíte. Navíc JR nejezdí všude. Nepokrývá třeba Asakusu, což je jeden z největších turistických cílů. (Ano, můžete tam dojít za půl hoďky z Uena, pokud máte čas a energii...)

Daleko lepší je koupit si na letišti čipovou kartu PASMO nebo SUICA, nabít ji, a pak už se stačí jen dotknout při průchodu turnikety. Žádné jízdenky řešit nemusíte. A můžete jezdit čímkoliv. Vlaky, autobusy, taxíky, nebo si s ní můžete koupit jídlo v convenience store. Kartu pak na letišti cestou zpátky vrátíte a zálohu 500 jenů za kartu dostanete zpět.

Speciální případy:

Na letiště Narita je lepší jet linkou Keisei. I pro Vás, by to bylo pohodlnější, protože staví přímo na Niši-Nippori (NIshi-Nippori). Jedna cesta cca 1300 jenů.

Pokud pojedete do Nikkó, vyplatí se koupit pass od společnosti Tóbu za nějakých 4500, který kryje jak cestu z/do Tokia, tak i místní autobusy. Jedna jízdenka autobusem od nádraží do Oku-Nikkó by Vás jinak přišla na cca tisícovku.

Do Kamakury je nejlepší jet s denním pasem od Odakjú (Odakyu)

Do Hakone je opět nejlepší jet s dvoudenním pasem od Odakyu. Kryje i veškerou místní dopravu.

JR Pass potom využijete při cestování na delší vzdálenosti, hlavně šinkansenem, tam opravdu nemá cenovou konkurenci.

Samozřejmě, pokud vám na JR Passu přebývá pár dní, v Tokiu se s úspěchem využít dá, ale jenom pro Tokio se nevyplatí.

0 0
možnosti
Foto

turisty stojí JR passy 10 000 českých korun na 14 dní. A vzhledme k tomu, že jsme Shinkanseny jezdily hodně, tak se nám to vyplatilo, veřte mi, že jsem si to předem spočítala.

0 1
možnosti

To vůbec nevadí, že to píšete se zpožděním:-) Ty zážitky a poznatky jsou stále platné. Těším se na pokračováníR^

0 0
možnosti
ZS

Kvet sakury je v Tokiu az koncem brezna, t.c. tam je jen lehce nad nulou a ostry zapadni ci severozapadni vitr. Leden a unor jsou nejmene vhodne k navsteve Japska.

0 0
možnosti
VV

Podle mne je jeste horsi cerven cervenec. Monsunove deste, tepoloty kolem 40° a vlhkost vzduchu blizici se 100%. Aspon v okoli Tokya.

0 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 707x
Jsem zdravotní laborantka, tato práce mě sice baví, ale daleko radši se věnuji focení. Velice toužím po tom stát se skutečnou fotografkou. Navštívila jsem spoustu zajímavých míst a ráda bych se s ostatními podělila o své postřehy ale hlavně o fotografie. Další mojí velkou láskou je dobré jídlo, ráda zkouším nové věci a nebojím se experimentovat.

Mou další tvorbu můžete najít zde: http://www.flickr.com/photos/veronikajanu/
https://www.facebook.com/veronikajanu.photograpy
http://www.veronikajanu.cz/

Seznam rubrik